Modeugen stepper op på dyrevelfærd

Krokodiller avles på krokodillefarme under uhygiejniske forhold og slagtes via grusomme metoder for at blive brugt som tasker eller accessories i modeindustrien. Nu forbyder Copenhagen Fashion Week krokodilleskind og eksotisk skind, samt fjer fra den danske modeuge. (Foto: World Animal Protection)
dato

Slut med skind og fjer fra vilde dyr når designere og brands viser sidste nyt på catwalken ved Copenhagen Fashion Week.

I 2023 droppede den københavnske modeuge pels. Nu bandlyser Copenhagen Fashion Week (CPHFW) også brugen af skind og fjer fra vilde dyr, når fremtidens tøjmode præsenteres på catwalken i København.

Beslutningen er gennemført i samarbejde mellem World Animal Protection og den københavnske modeuge. Danmark er således det andet land i verden, der har en så omfattende dyrevelfærdspolitik for modebranchens helt store vindue.

“Copenhagen Fashion Week ventede lidt for længe, før de endelig droppede brugen af pels sidste år, men derfra er der nu for alvor kommet skub i tingene,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Ved modeugen i sommeren 2023 slog Stephanie Kruuse Klausen fast, at hun var begejstret for, at modeugen endelig havde erklæret sig pelsfri, og at det nu var på tide, at tage det næste afgørende skridt for dyrene.

Stort fremskridt for dyrene
Siden har Copenhagen Fashion Week og World Animal Protection haft en frugtbar dialog med støtte fra den internationale organisation Collective Fashion Justice.

Og allerede her et års tid efter, ser den fælles mission ud til at være lykkedes:

“Det er et stort fremskridt for tusindvis af vilde dyr over hele verden, og pludselig er det gået stærkt med at få sat dyrevelfærd på modens dagsorden,” siger Stephanie Kruuse Klausen: 

“Med beslutningen om at fjerne skind og fjer fra vilde dyr fra catwalken, går Copenhagen Fashion Week nu mod en komplet dyrevelfærdspolitik, og det kan vi allesammen godt være stolte af, for vi er faktisk kun det andet land i verden, hvor et forbud mod pels, fjer og skind fra vilde dyr er en helt naturlig del af modeugernes bæredygtighedspolitik. Dét er et afgørende signal til resten af den globale modebranche,” siger Stephanie Kruuse Klausen.

Skal ikke udnyttes for modens skyld
World Animal Protection Danmark har arbejdet tæt sammen med Emma Håkansson, direktør for Collective Fashion Justice, der også assisterede den australske del af organisationen, da de sidste år overbeviste Melbourne Fashion Week om at indføre et totalt forbud mod udnyttelse af vilde dyrs pels, skind og fjer som de første i verden.

“Den danske modeuges beslutning gør dem til det andet land i verden med så omfattende en politik på dyrevelfærdsområdet, og det er et stærkt signal til den internationale modeindustri, der peger frem mod det, vi kan forvente fra branchen fremover,” siger Emma Håkansson:

"Det understreger, at det på ingen måde er acceptabelt, at mishandle og udnytte dyr, for modens skyld, og det er præcis det, som en ansvarlig industri nu endelig har fået øjnene op for,” siger Emma Håkansson.

Kilde: World Animal Protection Danmark
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.