Jurist til at håndhæve konkurrencereglerne inden for byggeri, energi, transport, tele og service.

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at sikre en fri og fair konkurrence inden for byggeriet, energi-og tele-sektorerne, transportbranchen og en række serviceerhverv? Trives du i et stærkt fagligt miljø og i en hverdag, hvor sagerne aldrig er ens. Motiveres du af, at du kan være med til at præge retspraksis på konkurrenceområdet og udvikle forslag til god regulering? Så vælg en karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Vi arbejder for velfungerende markeder, der skaber vækst og høj forbrugervelfærd.

Arbejdsopgaver I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder vi for velfungerende markeder og håndhæver konkurrenceloven. Styrelsen opsporer og griber ind over for overtrædelser af konkurrenceloven, f.eks. ulovlige karteller. Vi griber ind over for store virksomheder, der misbruger deres dominerende stilling. Det kan eksempelvis være virksomheder, som presser mindre konkurrenter ud af markedet. Vi vurderer større fusioner og laver analyser af konkurrencen på konkrete markeder. Vores arbejde har reel effekt for det danske samfund og den enkelte forbruger.

Centeret for byggeri, energi, transport, tele, service (BETS) har inden for centerets brancher ansvaret for at håndhævelse af konkurrenceloven, markedsovervågning og analyser af markederne. Som håndhævere af konkurrenceloven er vi uafhængige og refererer her til Konkurrencerådet. Centeret bidrager desuden til politikudvikling på området, både i en dansk kontekst og på EU-plan, herunder ved udarbejdelse af høringssvar.

Vi søger en jurist, der har lyst til at arbejde med et område, der har direkte betydning for forbrugere, virksomheder og samfundet.

Du vil i samarbejde med dine kolleger løse udfordrende opgaver, der skaber resultater, f.eks.:

 • Håndhæve konkurrencereglerne i centrets brancher, herunder opdage, efterforske og gribe ind overfor ulovlige konkurrencebegrænsende aftaler (f.eks. karteller) og over for virksomheder, der misbruger deres dominerende stilling
 • Vurdere anmeldelsespligtige fusioner i samarbejde med vores fusionsenhed
 • Udarbejde analyser af konkurrencen på relevante markeder og evt. forslag til ændret regulering, som sikrer mere velfungerende markeder
 • Arbejde for at mindske omfanget og effekterne af konkurrencebegrænsende regulering i tæt samarbejde med de ansvarlige ministerier
 • Være i dialog med virksomheder og andre interessenter om konkurrencereglerne og virksomhedernes kommercielle råderum
 • Samarbejde med Europa-Kommissionen og nationale konkurrencemyndigheder om konkrete sager i Det Europæiske Konkurrencenetværk (ECN) om konkrete sager.
Du vil få et stort ansvar for at tilrettelægge og løse opgaverne. Din indsats vil få betydning for, at styrelsen kan løfte sine opgaver kompetent og effektivt.

Det nærmere indhold af jobbet vil afhænge af den enkelte ansøger og vil naturligt udvikle sig over tid.

Opgaverne løses i et inspirerende og stærkt fagligt miljø og i samarbejde med dine nærmeste kollegaer, styrelsens øvrige centre og direktion samt eksterne samarbejdspartnere.

Du
 • Du er uddannet jurist (cand.jur. eller cand.merc.jur.)
 • Det vil være en fordel, hvis du som jurist har kendskab til konkurrenceret
 • Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til et af centrets brancher, særligt telebranchen
 • Du kan lide at arbejde med komplekse problemstillinger, der involverer både økonomiske og juridiske analyser
 • Du har lyst til at arbejde i krydsfeltet mellem økonomi og jura
 • Du har et generelt højt fagligt niveau
 • Du er grundig, effektiv og kvalitetsbevidst
 • Du kan lide at arbejde i et fagligt udfordrende miljø
 • Du har gode formidlingsevner
 • Du er opsøgende, vedholdende og har en undersøgende tilgang til din opgaveløsning
 • Du er teamspiller og har et godt humør.
Vi Vi arbejder med varierede opgaver, der til tider er krævende og komplekse, og vi har tæt kontakt til erhvervslivet og andre myndigheder. Vi er i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ca. 300 og i centeret ca. 20 engagerede kolleger, der ligesom du brænder for at gøre en forskel. Arbejdet foregår i højt tempo med en stor grad af selvstændighed og initiativ.

Vores hverdag er præget af humor og en positiv og professionel tilgang til kolleger og nye udfordringer. Kommunikationen er ligefrem og åben, og vi lægger stor vægt på, at du hele tiden udvikler dig fagligt og personligt. Større opgaver løser vi primært i tværfaglige teams, hvor jurister og økonomer arbejder sammen. BETS rummer en blanding af økonomer og jurister. Vi har i centeret et godt socialt miljø med en uhøjtidelig omgangstone.

Vi tilbyder

 • Mulighed for at arbejde med komplicerede og spændende konkurrencesager
 • Velfungerende arbejdsplads med mange muligheder for udvikling og målrettet efteruddannelse
 • Afvekslende og fleksibel hverdag med et stort selvstændigt ansvar
 • Et stærkt fagligt miljø, hvor vi hjælper hinanden til hele tiden at blive bedre
 • Gode kolleger, der har det sjovt
Få flere informationer om stillingen hos kontorchef Jens Gormsen på tlf. 41 71 51 21 /jgo@kfst.dk.

Din ansættelse vil alt efter kvalifikationer ske som fuldmægtig eller special-/chefkonsulent i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC.

Spørgsmål vedrørende løn og ansættelsesforhold kan rettes til HR-rekrutteringspartner Zenia Lotus Hansen på tlf. 91 33 70 61 /zlh@em.dk.

Søg stillingen Ansøgningen sendes via kanppen "søg stillingen" til højre for annoncen eller via Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens elektroniske ansøgningsmodul på www.kfst.dk. Din ansøgning med CV, eksamensbeviser og karakterudskrifter skal være modtaget senest den 12. november 2024. Samtaler forventes afholdt i uge 20 og 21. Der kan forventes anvendt test i rekrutteringsprocessen.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Mere info om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Du kan læse mere om styrelsen på www.kfst.dk, hvor du også kan se en kort profilfilm om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens arbejde for velfungerende markeder samt en film om, hvordan det er at være medarbejder i styrelsen.

Styrelsens medarbejdere skal være de dygtigste i Danmark til at beherske de lovområder, som styrelsen er ansvarlig for. Derfor har vi indført et specialist- og ekspertspor, som indebærer, at specialkonsulenter, der er særligt dygtige på deres faglige områder, har mulighed for at blive udnævnt til specialister inden for et specifikt område.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

København Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 12-05-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6032157

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet